Алкалната вода е полезна при бременност

20 юли, 2022 | Полезно за водата

Бременността e изключително вълнуващ, но и леко страшен момент от живота на една жена. От момента, в който тестът за бременност се окаже положителен, идва съвсем нов набор от емоции и въпроси, включително какво е и какво не е безопасно за Вас и Вашето бебе.

Според японски учени „Когато една жена забременее, тя губи изключително много от алкалните минерали, нужни за качественото отглеждане на плода”. В ранния етап на бременноста тялото на майката губи същите тези важни алкални минерали именно и към плацентата.

Това кара кръвта ѝ да стане киселинна доста внезапно, което е причината за сутрешното гадене и наличието на чест дискомфорт по време на бременност.

Какви са ползите от алкалната вода?

Алкалната вода е чудесен начин да поддържате Вашето pH балансирано.

Когато кръвта изведнъж стане предимно окислена и излезе извън нормалния киселинно-алкален баланс, майката и плода са изложени на изключително много рискове, свързани с тяхното добро здраве.

Пиенето на алкална вода по време на бременност ще подпомогне стабилизирането на нивото на pH на организма, възвръщането на всеобщия алкален баланс и възстановяването на алкалните минерали в тялото, които се абсорбират от плода.

Прекалено киселата среда прави тялото по-податливо на заболявания, така че консумацията на алкална вода спомага за укрепването на имунната система на майката и на плода.

Въпреки че бременността трябва да бъде прекрасен момент в живота Ви, неприятните странични ефекти често идват заедно с нея. Ето някои от тях и как алкалната вода може да бъде в състояние да помогне.

Лошо храносмилане и киселини

Повече от половината от всички бременни жени съобщават за симптоми на тежки киселини.

Възможно е киселини по време на бременност да се появят поради промяна на нивата на хормоните или несъстоятелен начин на хранене. Също така, увеличена матка може да струпа корема Ви и да причини подобно дискомфортно състояние.

Това означава, че стомахът ви се изтласква нагоре, принуждавайки стомашната киселина да се измества обратно към  хранопровода.

Алкалната вода може да помогне за облекчаване на киселините и киселинния рефлукс, като спомага за буферирането и неутрализирането на всички тези стомашни киселини.

 Затруднени отделителни процеси

Повишените нива на хормони, добавки на желязо и натиск върху ректума от матката ви могат да причинят затруднени отделителни процеси по време на бременност. Разхлабителните средства помагат за придвижването на нещата, но при бременност е препоръчително да се придържаме само към естествените и натурални методи, отколкото да тровим организма и плода с излишни хапчета и химични съставни.

Един от най-добрите начини за облекчаване на такъв проблем естествено е да увеличите приема на фибри. Бъдещите майки трябва да ядат повече плодове и зеленчуци. Те също трябва да пият най-малко шест до осем чаши добра вода на ден, за да хидратират постоянно и качествено тялото си.

Алкалната вода е естествено средство за подпомагане отделителната система на всеки един човек.

Как алкалната вода може да помогне при храносмилането и запека?

Тиентът преструктурира водата, за да направи по-малки молекули. По този начин става по-лесно смилаемо и усвоимо за тялото.

Колкото повече алкална вода пиете, толкова по-добро ще бъде храносмилането Ви и отделителните Ви процеси.

При намалена енергия и умора

Много бременни жени се чувстват мудни и уморени от време на време, особено в първия и третия триместър. Можете да обясните тази умора заради промяната в хормоните и допълнителната работа, която тялото Ви извършва, за да приспособи към новия живот, образуващ се вътре във Вас.

Тъй като алкалната вода се преструктурира за по-лесно усвояване, тя хидратира и енергизира бременните жени по естествен начин. Това облекчава умората, с която се сблъскват бременните майки след 9 месеца.

Сутрешното гадене

Както може би вече знаете, терминът *сутрешна болест* е подвеждащ, защото може да се появи по всяко време на деня. Отново тези хубави стари хормони могат да бъдат частично виновни за чувствата ви на гадене.

Симптомите могат да варират от гадене, световъртеж до повръщане няколко пъти на ден.

Този дискомфорт обикновено се разминава около 12 седмици, но някои жени страдат през цялата бременност. Не се притеснявайте, алкалната вода е в състояние да помогне.

Ако се опитвате да заченете, добре е да пиете и много алкална вода. Санг Уанг предполага: „Преди една жена да забременее, тя трябва да пие достатъчно количество алкална вода, за да избегне гаденето и да има здраво бебе. Без достатъчно алкални минерали, жената остарява значително по време на бременността и може да изпита всички видове проблеми след раждането.”

Твърде много киселина може да причинят на тялото прекалено кисела среда, което да изложи и майката, и плода на риск от заболяване, след като имунната система е компрометирана. Когато сте бременна и в предимно киселинно pH, можете да станете по-податливи на страничните ефекти от бременността.

Затова не подлагайте здравето си под риск и предприемете всички позитивни мерки за по-спокойна бременност.

Направете всичко нужно, за да бъдете здрави и Вие и Вашето бебе!

Ако сте в опити да забременеете, желаем Ви късмет. Ако вече сте бременна, поздравления!

Become part of the TYENT family. Get -5% on your order