ЧЗВ

Имате въпрос? Ето някои от най-често срещаните въпроси, заедно с пълните отговори от нашите експерти по поддръжка.

За водата

Какво точно е йонизирана вода?

Йонизацията означава получаване или загуба на електрон. Водата, която е била йонизирана, става или алкална, или киселинна, което означава, че pH-то е коригирано нагоре или надолу. Алкалната вода е пълна с хидроксилни йони и е заредена с измерими антиоксиданти, които я правят чудесна за пиене. Киселинната вода е пълна с водородни йони и нашите йонизатори я създават без нужда от химикали, примеси или намеси от ваша страна. Тази вода може да се прилага и върху кожата. Освен това е и чудесна за растежа на растенията.

Защо трябва да пиете йонизирана вода?

Има три основни предимства на йонизираната вода. На първо място, тя е мощен антиоксидант. Хората харчат стотици левове на месец за закупуване на антиоксиданти, защото те помагат за неутрализиране на вредните свободни радикали. Тъй като йонизираната вода е течен антиоксидант, тя се абсорбира лесно, което я прави много по-ефективна и много по- евтина.

Второ, йонизираната вода е много алкална. Повечето нашумяли диети се състоят от храни, които са изключително киселинни, което с течение на времето може да се окаже нездравословно. Консумацията на големи количества безалкохолни напитки и преработени храни може да допринесе за наддаване на тегло и понижаване на общия тонус. Поддържането на алкално pH (6,9-7,2) ни помага да поддържаме здрава среда в тялото си и максимални нива на енергия.

Трето, йонизираната вода е силно хидратираща. Йонизираната вода съдържа само пет до шест водни молекули на клъстер, докато конвенционалната вода съдържа десет до тринадесет водни молекули на клъстер. Водният клъстер от йонизирана вода се е променил от неправилна форма, която има 10-13 молекули, до шестоъгълна форма, която е наполовина по-малка. Следователно тази по-малка или „намалена“ вода е много абсорбируема и много по-ефективно и лесно хидратира вашите клетки в дълбочина.

Какво е ORP (оксидо-редукционен потенциал)?

ORP (оксидо-редукционен потенциал) е мярка за способността на вода или друга течност да окислява или редуцира вещества. Той се измерва в миливолти (mV) и показва колко силно вода може да окислява или редуцира други вещества.

Положителните ORP стойности показват, че водата е способна да окислява вещества и има антиоксидантен ефект. Това означава, че водата може да намали нивото на свободните радикали в организма и да предпазва от окислителен стрес.

Отрицателните ORP стойности показват, че водата е способна да редуцира вещества и има антиоксидантен ефект. Това означава, че водата може да помогне за възстановяване на клетъчните структури и защита на организма от окислителен стрес.

Водата с висок ORP се счита за по-окисляваща и обикновено се използва за почистване и дезинфекция, докато водата с нисък ORP се счита за по-редуцираща и се използва за пиене и хидратация.

Какво е pH на водата?

pH е мярка за киселинността или основността на вода или друга течност. Той се измерва на скала от 0 до 14, като стойността 7 е неутрална. Стойностите под 7 са киселинни, а стойностите над 7 са основни (алкални). Йонизаторите за вода на TYENT, могат да регулират pH на водата, като не премахват минералите. Това позволява на потребителите да получат вода с желаната стойност на pH.

За колко време алкалната йонизирана вода остава йонизирана?

Антиоксидантът (хидроксилни йони) ще продължи приблизително 18-24 часа. По-високото pH (алкални свойства) ще продължи приблизително 1-2 седмици. По-малкият размер на молекулния клъстер ще продължи приблизително 1-3 месеца.

Йонизираната вода има ли отрицателен ефект?

Абсолютно никакъв, стига да се използва правилно. Трябва да се консумира само алкална вода. НИКОГА НЕ ПИЙТЕ КИСЕЛИННА ВОДА. Това ще зависи отчасти от това в каква физическа форма сте, когато първоначално започнете да пиете йонизирана вода. Например, ако сте положили съзнателни усилия да се храните добре и да поддържате тялото си детоксикирано, можете да започнете да пиете йонизирана вода с 9 pH. Консумацията подобава да започнете с йонизирана алкална вода на първо ниво (между 7,5 -8,5 pH). Започнете с приема на една чаша. Ако не почувствате отрицателни ефекти, опитайте още една чаша по-късно през деня. След три седмици можете да преминете до ниво 2. След като сте пили алкална вода от ниво 2 в продължение на 3 седмици, можете да преминете до ниво 3. По-силно йонизираната вода е по-алкална и съдържа по-силни антиоксиданти, които осигуряват на тялото ви повече кислород.

Консумация

Как трябва да започнете да пиете йонизирана вода?

Започнете да пиете по-ниска концентрация от първо ниво, като пиете 1-3 чаши на ден. Ако йонизираната вода Ви харесва, увеличете количеството, което пиете, и нивото на интензитета на йонизация. Колкото по-силен, толкова по-добре до ниво 9,5 pH, но отделете време за изграждане до по-високите нива. Антиоксидантът е най-мощен при високи нива на алкализация. Някои откриват, че изпитват повече енергия на по-високите нива, но колкото по-свежа е йонизираната вода, толкова по-силни са тези свойства за Вас и Вашето здраве.

Как въздейства йонизираната вода на спортистите?

По изключително позитивен начин! Много спортисти съобщават за повишена издръжливост и издръжливост от пиенето на йонизирана алкална вода поради изобилието от кислород и по-малкия размер на клъстера на водната молекула. Когато професионалните и любители спортисти открият йонизираната вода, тя обикновено се превръща в едно от най-утвърдените предимства за тях. Всъщност олимпийският отбор на САЩ по бързо пързаляне с кънки разполага с наши апарати в тяхната тренировъчна база.

Кога трябва да се сменят филтрите?

Става много лесно да разберете кога да смените филтрите с йонизаторите за вода на TYENT, тъй като се показва цифровата стойност, обозначаваща количеството използване на филтъра, което е интегрирано от неговия сензор за поток. Когато дойде времето за смяна на филтрите, индикиращата икона на филтъра трепти и подава гласови съобщения. Обикновено филтърът се подменя на 4000 литра или на 6 месеца.

Колко TYENT вода можете да пиете на ден?

Някои хора казват, че правилният обем е два литра, докато други казват, че трябва да бъде 30 ml на килограм телесно тегло. От медицинска гледна точка обаче точната сума все още предстои да бъде определена. Основната функция на тази вода е да подпомага изхвърлянето на телесните отпадъци. По този начин въпросът колко йонизирана вода трябва да се приема дневно зависи от човека.

Например хората, които се занимават с екстремни спортове, и тези, които пият алкохол, трябва да пият повече вода. Такива хора трябва да пият два литра вода дневно като основен обем; дали е необходимо повече вода зависи от конкретната ситуация на всеки човек.

Особено важно е хронично болните, пушачите, хората, които често ядат инстантни храни и тези, изложени на замърсители в градовете, да пият повече вода, за да запазят здравето си.

За йонизаторите

Каква е разликата между TYENT и други марки йонизатори на вода?

TYENT е един от водещите производители на йонизатори на вода в света и се отличава с иновативни технологии, като патентованата технология на електролиза, която позволява на йонизаторите на TYENT да произвеждат вода с по-високо качество и по-голям антиоксидантен потенциал.

Колко време ще отнеме монтажа на йонизатор за вода?

Приблизително 30-40 минути. Всеки един йонизатор за алкална вода на TYENT има включен монтаж от професионален екип от техници на TYENT България.

Какъв вид гаранция има Вашият нов йонизатор за вода?

Всички йонизатори на TYENT сега имат стандартна гаранция от 5 години златна гаранция и 10 години за части и обслужване.

Какво можете да очаквате от пиенето на йонизирана вода?

Йонизираната вода осигурява на тялото ви много кислород, поради което ни дава енергия. Йонизираната вода е много по-мека на вкус от обикновената вода. Прави по-добро кафе, чай, сок и т.н. Алкалната вода е чудесна за готвене, защото помага за хидратирането на храната и извежда нейния вкус. Въпреки това, други промени в тялото ви след пиене на йонизирана вода ще бъдат много по-фини и ще отнеме известно време. Йонизираната вода може да помогне за балансирането на тялото Ви по естествен път, като му осигури кислород и алкалност.

Как йонизаторът за вода произвежда йонизирана вода?

Водата преминава през положителни и отрицателни електроди, които йонизират водата. Йонизираната вода се разделя на алкална вода и киселинна вода, докато преминава през мембраните. Това се постига чрез отблъскване на водата, която сега е „заредена“ в положителни и отрицателни йони.

Каква е на вкус йонизираната алкална вода в сравнение с чешмяната?

Често срещана бележка относно вкуса на йонизираната вода е, че има по-мек вкус от обикновената вода. Това се дължи на размера и формата на молекулния клъстер. Освен това не  ви подува, както може да направи обикновената вода, ако пиете много от нея наведнъж.

За кого е предназначена йонизираната вода?

Алкалната йонизирана вода е чудесна за всеки; това включва деца, възрастни и дори вашите животни! Има ползи за почти всеки и всичко, с което влиза в контакт.

Когато съхранявате алакалната вода в бутилка, виждате, че се замъглява и се образуват отлагания. Какво се случва?

Това е така, защото водата с алкални йони е богата на калциеви минерали.

Това се случва, защото когато CO3 е силно наличен, CO3 се комбинира с калций, който извлича CaCO3. Няма нищо лошо в изпиването на съдържанието, но се препоръчва да измиете съда.

Каква е пяната и балночетата, генерирани в йонизираната алкална вода?

Водородният газ се генерира от страната на водата с алкални йони, когато водата се анализира чрез електролиза. Данните показват, че този газ се освобождава от активния кислород, който може да бъде фатален за човешкото тяло.

Какви са тези частици, плаващи върху водата с алкални йони?

Плаващите частици се генерират, когато съдържанието на минерали, които са разтворени в чешмяната вода, е относително високо или когато неразтвореният калций в чешмяната вода се издигне до върха на водата, особено в случаите, когато налягането на водата е ниско.

В такива случаи извършете ръчно почистване и след това намалете степента на електролиза за защита на ваната за електролиза.

Потребителят не трябва да се тревожи за плаващи частици. Всеки плаващ неразтворен калций не се абсорбира от стомаха, а се влива в дебелото черво за излизане от тялото.

Можете ли да пиете преварена алкална вода?

Редукционната сила на водата с алкални йони намалява, тъй като алкалната вода се дезактивира, ако се вари. Затова по-добре не я варете, освен когато я използвате за приготвяне на храна или за чай.

Колко дълго може да се съхранява алкална вода при нормална температура?

Най-добрият начин да пиете алкална вода е да я изпиете незабавно, след като я налеете от йонизатора. Въпреки това, ако я съхранявате в бутилка за два или три дни преди консумация, няма да създаде никакъв проблем. В такива случаи обаче бутилката трябва да се почиства често. Трябва редовно да почиствате бутилката с киселинна вода, за да предотвратите полепването на калция в бутилката.

Човешкото тяло не става ли прекалено алкално, ако пием вода с йонизирана алкална вода?

Причината водата с алкални йони да стане алкална се дължи на минералите, които са разтворени във водата. Нашето тяло има своя собствена буферна система (фосфатна буферна система или бикарбонатна буферна система) вътре в себе си, която нормализира pH състоянието на тялото, независимо колко алкална или киселинна вода пием.

По-скоро лошите неща се случват, когато тялото се окисли. Ако телата ни натрупат твърде много от тези киселинни вещества в резултат на заболявания на възрастни като диабет или бъбречни заболявания, нивото на pH на тялото може да падне под 6,8, което може да доведе до смърт.

Защо водата има странен вкус?

Това може да се случи по всяко време, в зависимост от промените в първоначалната вода по отношение на нейното водно налягане, нейните компоненти и сезони.

Не се причинява от самия продукт.

Вкусът може да ви се стори малко странен; това е ефектът от различни компоненти на водата, който може да се получи, когато смените своя йонизатор с друг. В този случай трябва да пиете водата от НИВО ALK 1, за да позволите на вкусовите си рецептори да се адаптират към новия йонизатор, вместо да пиете директно силно алкална вода.

За какво е функцията за автоматично почистване?

Функцията за автоматично почистване е предназначена да предпази ваната за електролиза от повреда. По време на автоматично почистване, моля, спрете подаването на вода.

Йонизаторът се почиства автоматично всеки път, когато от него се източат 30 или повече литра или не е бил в употреба повече от 12 – 24 часа.

Може ли йонизиранаta вода да се използва в промишлената индустрия?

Да, по безброй начини; Помага за по-бързо и по-здравословно отглеждане на култури и т.н. Алкалната йонизирана вода може да бъде предоставена на животни за консумация и външно приложение. Киселинната йонизирана вода също е от полза за културите. Алкалната йонизирана вода е чудесна за добитъка, осигуряването на чист воден ресурс създава цялостно по-чиста околна среда. Освен това малкият размер на клъстера помага на животните да останат по-добре хидратирани.

Необходим ли е специалист за монтажа на TYENT йонизаторите за вода?

Всеки един йонизатор за алкална вода на TYENT има включен монтаж от професионален екип от техници на TYENT България.

Колко вода трябва да пиете и с каква степен?

Това ще зависи отчасти от това в каква физическа форма сте, когато първоначално започнете да пиете йонизирана вода. Например, ако сте положили съзнателни усилия да се храните добре и да поддържате тялото си детоксикирано, можете да започнете да пиете йонизирана вода с 9 pH. Консумацията подобава да започнете с йонизирана алкална вода на първо ниво (между 7,5 -8,5 pH). Започнете с приема на една чаша. Ако не почувствате отрицателни ефекти, опитайте още една чаша по-късно през деня. След три седмици можете да преминете до ниво 2. След като сте пили алкална вода от ниво 2 в продължение на 3 седмици, можете да преминете до ниво 3. По-силно йонизираната вода е по-алкална и съдържа по-силни антиоксиданти, които осигуряват на тялото Ви повече кислород.

Може ли човек да стане твърде алкален от йонизирана вода?

Известно е, че хората пият до 2-3 литра йонизирана вода всеки ден и извличат големи ползи от нея, без да стават твърде алкални. Накратко, за нас е много трудно да станем твърде алкални. Винаги трябва да пием алкална вода.

Как хората могат да си позволят закупуването на воден йонизатор?

Ще бъдете изумени от броя на хората, които просто ще закупят 1 или 2 йонизатори TYENT още с първото обаждане! За тези, които желаят да плащат на вноски, TYENT разполага с набор от финансови опции, които да задоволят вашите нужди и желания. Тази възможност е достъпна за всички дистрибутори и техните клиенти.

Водни йонизатори TYENT

Изборът има значение!

Become part of the TYENT family. Get -5% on your order